Turnir u kuglanju

„MOŽEMO I MI“ – TURNIR U KUGLANJU OSOBA S INTELEKTUALNIM OŠTEĆENJEM 2018
Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar u sklopu programa pod nazivom „Možemo i mi", kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kojeg provodi u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekt Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar organizirala je turnir u kuglanju. Turnir je održan u prostorima Sportske dvorane pod upravljanjem JU Sportski objekti Vukovar. Sudionici na natjecanju bile su 48 osoba s intelektualnim oštećenjem koje dolaze iz ukupno prijavljenih dvanaest udruga i ustanova koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom – intelektualnim teškoćama – oštećenjem na području Slavonije i Baranje iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Gunje, Osijeka i Orahovice. 
Turnir su svojim dolaskom podržali predstavnici Grada Vukovara na čelu sa zamjenicom gradonačelnika gospođom Ivanom Mujkić i predstavnici JU Sportski objekti Vukovar na čelu sa ravnateljem gospodinom Ivanom Szabo, koji su zajedno sa predsjednicom Udruge organizatora Ivanom Azenić Dubravčić uputili riječi dobrodošlice svim sudionicima i otvorili turnir.
Kao i na svakom sportskom natjecanju, osim druženja i sudjelovanja u natjecateljskom dijelu, jednako važan dio bio je i podjela pehara najboljim ekipama i to ekipi domaćina UZOSIO GOLUBICA iz Vukovara za prvo mjesto, ekipi CZR „Mala Terezija“ iz Vinkovaca za drugo mjesto i ekipi Dječjeg Doma „Sveta Ana“ iz Vinkovaca za treće mjesto, dok je posebno raspoloženje svim sudionicima popravila podjela medalja pojedinačno, svakom natjecatelju za ostvareni rezultat.
Sportski uspjesi, socijalizacija osoba s intelektualnim oštećenjima, druženje i razmjena iskustava rezultati su ovog događanja koji ukazuju na nastavak ovakvog rada i potrebu organiziranja ovakvih natjecanja. (Preuzeto s: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013402867777)

Zvjezdice su na turniru predstavljali Amra, Marina, Bruno i Mario,uz pratnju trenera Zvonimira. Našim igračima ovo je bio prvi susret s kuglanjem uopće, stoga je ostvareni rezultat jako dobar. Najvažnije nam je da smo stekli nove prijatelje i dobro se zabavili. Za donesene medalje, nagradila nas je Brunina mama, teta Jasminka, koja je napravila izvrsne kolače za sve! :) Hvala joj na tome. Hvala i "Golubici" Vukovar na pozivu. Veselimo se ponovnom susretu.

Na fotografiji je Bruno s organizatorima, prilikom dodjele zahvalnica.
(Objavljeno 26.4.2018.)