PROGLAŠENO PET NAJTAJNICA RH

GUNJA/ZAGREB – 20. dodjela Godišnje nagrade EA u organizaciji nacionalne strukovne udruge Hrvatska poslovna tajnica – HPT održana je u hotelu Esplanade u Zagrebu u Smaragdnoj dvorani. I ove godine proglašeno je pet tajnica. Među nagrađenima je i Janja Šokčević iz Gunje, tajnica Društva osoba s invaliditetom „ Zvjezdice“ Gunja, koja je primila unikatnu plaketu. Osim nje, plaketu su primile Katja Bonačić iz Splita, Silvija Grgić iz Vrgorca, Elis Radolović iz Marčana (Istra) i Karmen Šafar-Vondaček iz Koprivnice. Najtajnice Hrvatske 2015. i one iz prijašnjih godina te gosti uživali su u modnoj reviji, izložbi nakita i glazbi. Nagrade - unikatne plakete dodijelila je predsjednica HPT-a Snježana Tadić, bacc. oec, cvijeće je uručila docentica doktorica znanosti Ivana Ogrzek Biškupić s Veleučilišta Baltazar u Zaprešću, saznali smo od magistrice Branke Maurović, tajnice HPT-a. Svečarsku tortu poklonio je hotel Esplanade Zagreb, a projekt 20. dodjele Godišnje nagrade EA za 2015. pomoglo je 27 pojedinaca i tvrtki.

Od medija posebno je naglašen Glas Slavonije koji je najavio i pratio ovu manifestaciju proglašenja najtajnice 2015. Od mr. sc. Branke Maurović, tajnice HPT-a, doznali smo i da je natječaj za dodjelu Nagrade EA za 2016. otvoren do 1. rujna 2016.

Dan prije odlaska u Zagreb posjetili smo u udruzi „Zvjezdice“ Janju Šokčević.

- U vihoru rata došla sam u Gunju kao izbjeglica iz BiH. Srednju školu upisala sam u Zagrebu. Vraćam se u Gunju i u Županji završavam srednju frizersku školu. Završila sam i trgovačku školu, zatim stječem i zvanje ekonomist. Od kolovoza 1998. pet godina sam tajnica u uvoznom poduzeću Vanessa. Majka sam djeteta s teškoćama i bila sam jedna od osnivača udruge „Zvjezdice“ i dobrovoljno sam obnašala dužnost predsjednice šest godina. Po prelasku na poludnevni boravak od 2011. obnašam dužnost tajnice - kazala nam je Janja.

O najtežem razdoblju na poslu kaže: “Kad je bila poplava u Gunji izazov je bio nositi se sa stresom i osobnim stradanjem, kao i organizacijom posla u tim uvjetima. Bili smo kao rakova djeca raštrkani diljem Slavonije i BiH. Našli smo se zajedno i nastavili rad u Pastoralnom centru Gunja. Hrvatska vojska stvorila nam je uvjete, a donatori opremu za rad, a HCK automobil za prijevoz korisnika kojih je 20.”

O Godišnjoj nagradi EA za 2015. jedna od najboljih hrvatskih tajnica kaže:

- Bila sam iznenađena i počašćena ovom nagradom. Ovo je priznanje ne samo meni nego kolegicama i kolegama koji zajedno radimo, a ima nas sedam, stvaramo projekte koji su priznati, odobreni i realizirani. S.Bogutovac