Odlazak u Zagreb

Kao što smo već spominjali, Vedran, Dario i Jelena bili su prošli tjedan u Zagrebu! Evo njihovih dojmova! :)
"Za Zagreb smo krenuli u 7:15.

 

 

Prva postaja bio je Botanički vrt, arboretum. U njemu smo vidjeli puno biljaka i čuli puno toga zanimljivog. Neke biljke su nam posebno zapele za oko, a naučili smo i koje su otrovne, a koje ljekovite.


 

Nakon upoznavanja biljaka uputili smo se u razgledavanje grada. Neki su se tom prigodom prvi put vozili tramvajem i uživali u vožnji.


 

Uspinjačom smo se popeli na Gornji grad i vidjeli mnogo zagrebačkih znamenitosti. Uživali smo u pogledu na grad, "družili se" s Matošem, vidjeli Markovu crkvu, te zgradu Vlade i Hrvatski sabor. Zastali smo na Kamenitim vratima i okrijepljena duha krenuli u popularnu Tkalčićevu. Tamo smo uživali u ukusnim kolačima sa sladoledom, zatim smo posjetili popularnu tržnicu Dolac. Nismo zaobišli ni katedralu,  a đir po gradu završili smo šetnjom po Zrinjevcu i Tomislavcu. Autobusom smo se uputili do Arena centra,  a dečki su se prvi put okušali u poništavanju vozne karte. Iz autobusa smo vidjeli još nekoliko znamenitosti, a putovanje smo završili obrokom nezaobilaznom Mc Donald'su. U Gunju smo stigli u večernjim satima, s velikim osmijehom i puno prekrasnih dojmova. Sretni i zahvalni onima koji su nam omogućili ovo prekrasno putovanje."

 

 

(Objavljeno 16.5.2017.)